Mijn favorieten

Taxatie

Een goede waardebepaling van het onroerend goed is van groot belang. Zowel voor de verkopende -, als de kopende partij, werkt een marktconforme prijsstelling een vlotte transactie in de hand. U kunt een taxatierapport nodig hebben voor o.a. de volgende taxatiedoelen:
waardebepaling met als doelstelling aan- of verkoop, waardebepaling met als doelstelling het aan- of verhuren, waardebepaling in verband met het vaststellen van de jaarrekening, waardebepaling in verband met belastingaangifte of bezwaarschrift, waardebepaling met als doelstelling uw financiering, waardebepaling met als doelstelling de opstalverzekering (herbouwwaarde).

 
Woningwaarde Tarief Shirley Kneepkens Makelaardij:

 

 
  €    000.000 - € 500.000 € 595,00
  €    500.000 - € 1.000.000 € 695,00
    > € 1.000.000 € 795,00
      Appartement € 975,00

 
De kosten van uw taxatierapport zijn inclusief BTW, kadastrale kosten en een meetrapport volgens NEN2580 en exclusief eventuele aantoonbare gemeentelijke leges (hetgeen eigenlijk bijna nooit voorkomt).
Indien uw geldverstrekker een gevalideerde/NWWI taxatie vereist, dan is dit ook mogelijk, maar dan wordt een bedrag van € 42,35 inclusief BTW doorberekend en komt dus bovenop het normale taxatie tarief. Dit zijn de daadwerkelijke kosten van validatie.
De tarieven zijn van toepassing op alle enkelvoudige woningtaxaties.
Voor bedrijfsmatige- en beleggingspanden alsmede woonboerderijen gelden afwijkende tarieven. Deze zijn op aanvraag verkrijgbaar.
De kosten voor het maken van een taxatie zijn aftrekbaar van uw belastbare inkomen.